Dato
Tittel
Sted
Kurs i Kunstig Intelligens, Maskinlæring og Stordata
Målgruppe
Systemutviklere, løsningsarkitekter, virksomhetsarkitekter, tekniske konsulenter og rådgivere, ledere, og prosjektledere. Kurset passer for private og offentlige virksomheter, uavhengig av størrelse.
Dato
2019-12-31 - 2020-01-01
Tidspunkt
Sted
-
Pris
Ta kontakt for tilbud
Innhold

Skreddersyd kurs for din bedrift

NoIS avd. Fundator er en egen avdeling som spesialiserer seg på bl.a. anvendelse av maskinlæring, og har allerede levert tjenester til flere store aktører som Lånekassen, Equinor, Siemens, Kystverket, Difi, Volmax, Aditro og Grieg Connect. NoIS har allerede avholdt flere kurs for bedrifter som er interesserte i å ta i bruk ny teknologi. Våre foredragsholdere har lang erfaring med gjennomføring av maskinlæringsprosjekt, og bruker gjerne deler av kurset på å diskutere spesifikke anvendelsesområder i detalj for å finne ut hvorvidt din data egner seg for maskinlæring, samt hvilke gevinster dette kan gi din bedrift.

Om kurset

Hva er maskinlæring, hvorfor trengs det og hvordan brukes det?
Formålet med kurset er å besvare disse spørsmålene, samt gi en innføring i viktige begreper, konsepter og metoder. Her forklares blant annet sentrale begreper som regresjon, klassifisering og clustering og modeller som beslutningstrær og nevrale nettverk. Kurset har både et teknisk og forretningsmessig perspektiv, hvor vi diskuterer utfordringer knyttet til modellkvalitet , forretningsverdi og mer. Videre drøftes innføring og produksjonssetting, med mål om å sikre et best mulig grunnlag for videre drift og gevinstrealisering. Til slutt blir teori, metoder og fremgangsmåter kombinert og eksemplifisert gjennom praktiske demonstrasjoner og koding.

Foredragsholdere

Jørgen Longva
Jørgen er fagsjef i Norconsult Informasjonssystemer, avd. Fundator. Han har mer enn 20 års bransjeerfaring fra ulike forretningsområder som offentlig sektor, energi, helse, telekommunikasjon, forsikring og forsvaret. De siste årene har han ledet flere konseptutprøvinger og utredninger om anvendelser av kunstig intelligens og maskinlæring. Han har et strategisk overblikk og perspektiv på både organisasjon, prosesser, løsninger og teknologier.

Thomas Thoresen
Thomas arbeider som Data Scientist for Norconsult Informasjonssystemer, avd. Fundator. Han holder jevnlig foredrag på ulike arrangementer, og har i nyere tid forelest om maskinlæring og kunstig intelligens for Direktoratet for forvaltning og IKT, samt arrangert flere Meetups i Trondheim. Thomas hevder seg også i konkurranser, og har blant annet oppnådd en 3.-plass i TEXATA Big Data Analytics World Championship og statusen «Kaggle CompetitionsExpert».

Praktisk informasjon

Målgruppe og forkunnskaper
Kurset passer for de som ønsker en introduksjon til terminologi, underliggende metoder og praktisk fagkunnskap innen temaene maskinlæring, kunstig intelligens og stordata. Typiske deltakere for kurset er systemutviklere, løsningsarkitekter, virksomhetsarkitekter, tekniske konsulenter og rådgivere, ledere, og prosjektledere. Kurset passer for private og offentlige virksomheter, uavhengig av størrelse.

  • Dag 1 har ingen krav til forkunnskaper.
  • Dag 2 vil fokusere på en praktisk anvendelse av maskinlæring, og krever derfor grunnleggende erfaring i Python.

Se detaljert kursbeskrivelse.

Priser og kursformat

Dersom din bedrift ønsker et kompetanseløft innen kunstig intelligens, maskinlæring og stordata, ta kontakt for å motta et tilbud. Vi skreddersyr kurset etter dine behov.
(Kursdatoen i beskrivelsen er autogenerert. Vi tilpasser kursdato og sted etter deres ønsker)

Profilbilde av Viggo Tellefsen Wivestad
Viggo Tellefsen Wivestad
Rådgiver