Dato
Tittel
Sted
ISY Beskrivelse 10 Videregående Tromsø
Kurs i Kunstig Intelligens, Maskinlæring og Stordata
Målgruppe
Systemutviklere, løsningsarkitekter, virksomhetsarkitekter, tekniske konsulenter og rådgivere, ledere, og prosjektledere. Kurset passer for private og offentlige virksomheter, uavhengig av størrelse.
Dato
2019-06-12 - 2019-06-13
Tidspunkt
08:30 - 16:00
Sted
Teknologihuset, Oslo
Pris
12000,- / 7.000,-
Innhold

Om kurset

Hva er maskinlæring, hvorfor trengs det og hvordan brukes det?
Formålet med kurset er å besvare disse spørsmålene, samt gi en innføring i viktige begreper, konsepter og metoder. Her forklares blant annet sentrale begreper som regresjon, klassifisering og clustering og modeller som beslutningstrær og nevrale nettverk. Kurset har både et teknisk og forretningsmessig perspektiv, hvor vi diskuterer utfordringer knyttet til modellkvalitet , forretningsverdi og mer. Videre drøftes innføring og produksjonssetting, med mål om å sikre et best mulig grunnlag for videre drift og gevinstrealisering. Til slutt blir teori, metoder og fremgangsmåter kombinert og eksemplifisert gjennom praktiske demonstrasjoner og koding.

NoIS avd. Fundator er en egen avdeling som spesialiserer seg på bl.a. anvendelse av maskinlæring, og har allerede levert tjenester til flere store aktører som Lånekassen, Equinor, Siemens, Kystverket, Difi, Volmax, Aditro og Grieg Connect. Kurset har tidligere blitt holdt for fagpersoner og utviklere ved Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi), samt bedrifter i Trondheimsområdet gjennom Den Norske Dataforeningen (DND), og tilbys nå for et åpent publikum.

Foredragsholdere

Jørgen Longva
Jørgen er fagsjef i Norconsult Informasjonssystemer, avd. Fundator. Han har mer enn 20 års bransjeerfaring fra ulike forretningsområder som offentlig sektor, energi, helse, telekommunikasjon, forsikring og forsvaret. De siste årene har han ledet flere konseptutprøvinger og utredninger om anvendelser av kunstig intelligens og maskinlæring. Han har et strategisk overblikk og perspektiv på både organisasjon, prosesser, løsninger og teknologier.

Thomas Thoresen
Thomas arbeider som Data Scientist for Norconsult Informasjonssystemer, avd. Fundator. Han holder jevnlig foredrag på ulike arrangementer, og har i nyere tid forelest om maskinlæring og kunstig intelligens for Direktoratet for forvaltning og IKT, samt arrangert flere Meetups i Trondheim. Thomas hevder seg også i konkurranser, og har blant annet oppnådd en 3.-plass i TEXATA Big Data Analytics World Championship og statusen «Kaggle CompetitionsExpert».

Praktisk informasjon

Målgruppe og forkunnskaper
Kurset passer for de som ønsker en introduksjon til terminologi, underliggende metoder og praktisk fagkunnskap innen temaene maskinlæring, kunstig intelligens og stordata. Typiske deltakere for kurset er systemutviklere, løsningsarkitekter, virksomhetsarkitekter, tekniske konsulenter og rådgivere, ledere, og prosjektledere. Kurset passer for private og offentlige virksomheter, uavhengig av størrelse.

  • Dag 1 har ingen krav til forkunnskaper.
  • Dag 2 vil fokusere på en praktisk anvendelse av maskinlæring, og krever derfor grunnleggende erfaring i Python.

Se detaljert kursbeskrivelse.

Priser

  • Fullt kurs:     kr 12 000 (eks. mva)
  • Kun én dag: kr   7 000 (eks. mva)

(Prisene inkluderer kursmateriell, lunsj og pauseservering)

*Siste frist for avmelding er 27. mai 2019. Etter dette er påmelding bindende

Profilbilde av Viggo Tellefsen Wivestad
Viggo Tellefsen Wivestad
Rådgiver
ISY Beskrivelse 10 Videregående kurs Bodø
ISY Prosjekt Økonomi Grunnkurs i Sandvika