Imponerende 3. plass i TEXATA World Championship

Thomas Hjelde Thoresen fra avdeling Fundator i NoIS har deltatt i en internasjonal konkurranse i Big Data Analytics. Av 12 finalister oppnådde han en sterk 3. plass for sin kunnskap innen maskinlæring, kunstig intelligens og dataanalyse.

Publisert: 2018-04-23

TEXATA World Championship er kjent som "The World's Big Data Showdown". Dette er en konkurranse på høyt nivå hvor fagfolk og studenter fra hele verden konkurrerer i utvikling innen maskinlæring, kunstig intelligens og dataanalyse. Thoresen er den første nordmannen som har kvalifisert seg til finalen i TEXATA.


I finalen holdt Thomas Hjelde Thoresen en 5-minutters presentasjon av resultatene sine overfor juryen

Karriere i rakettfart
2016 ble et veiskille karrieremessig for Thoresen. Etter en grundig prosess oppdaget han de spennende mulighetene som finnes innen maskinlæring, kunstig intelligens og dataanalyse, og satte seg et mål om å bli en Data Scientist i verdensklasse.

- Kombinasjonen av matematikk, programmering og statistikk appellerte sterkt til meg, og siden har jeg brukt all min tid på å sette meg inn i og prøve ut metoder knyttet til dette, forteller Thoresen.

I mars 2017 ble han ansatt i Fundator og er godt fornøyd med interessante arbeidsoppgaver, dyktige kollegaer og deres store fokus på faglig utvikling.

- Jeg kunne ikke drømt om en bedre arbeidsplass, sier Thoresen som bestemte seg for å melde seg på TEXATA-konkurransen uten noen forventninger utover det å lære mye.

Veien til målet
TEXATA-konkurransen foregikk i løpet av 2 måneder høsten 2017. Først med 2 online kvalifiseringsrunder, en i september og en i oktober, hvor oppgavene måtte løses på 4 timer hver. Etter disse to tøffe rundene kvalifiserte Thoresen seg sammen med 11 andre til finalerunden.

Finalen gikk av stabelen 20. november i Austin, Texas. I finalen konkurrerte Thorsen med andre ildsjeler innen fagområdet fra USA, Spania, Kina, Estland og India.

Deltagerne fikk velge mellom flere oppgaver, bl.a.; Predikere sanger som blir hitlåter, predikere flyforsinkelser, finne beste CV-match opp mot jobbeskrivelse og predikere lønnsom aksjeportfolio. En tidsbegrensning på bare 4 timer medførte intensiv jobbing.

Thoresen valgte å jobbe med oppgaven som gikk ut på å predikere hitlåter. Etter endt koding og presentasjon av resultatene, kapret han 3. plassen.

- Å konkurrere med så mange eksperter innen det området jeg brenner for, samt å nå målet mitt om å bli en av verdens beste, var utrolig morsomt og inspirerende, sier en fornøyd Thoresen.

Erfaringen gagner kundene
Gruppelder Andreas Ravnestad i avdeling Fundator forteller at det var spennende å følge Thoresen i løpet av konkurranseperioden.

- Vi er meget stolte av innsatsen til Thomas. Konkurranser som TEXATA og Kaggle tiltrekker seg verdenseliten innen Big Data og maskinlæring, og vi er ikke i tvil om at deltagelse i slike konkurranser bidrar til å spisse ferdigheter i disse teknologiene. Dette kommer selvsagt våre kunder til gode når de søker etter spesialister til sine prosjekter, sier Ravnestad.

2018
 

Nyheter

- av 310