Tradisjonelt håndverk + moderne IT-systemer

I Alliero kombineres stolte håndverkstradisjoner med en moderne, profesjonell driftsform. Årlig utfører de mer enn 300 ulike oppdrag i Oslo og Akershus. ISY ByggOffice hjelper Alliero med å gjennomføre prosjektene på en ryddig og oversiktlig måte.

Publisert: 2016-06-15


Den nye driftssentralen til Oslofjord Varme har vært et spennende prosjekt som både byggherre og Alliero er godt fornøyde med.

Alliero består av flere avdelinger som har spesialisert seg i sine fagfelt: de har blant annet en egen avdeling som arbeider med maling, gulv og tapetlegging; en avdeling som arbeider med fasaderehabilitering, mur og taktekking; et eget dør- og vindusverksted, og eget gipsstøperi som lager alt fra listverk, fasadepynt og rosetter til byster i gips. I tillegg til dyktige håndverkere har Alliero også spesialkompetanse på entrepriser, prosjektledelse og kvalitetsstyring. Alliero har også en stillasavdeling, som bygger alt av stillaser, monterer tak over tak og har utleie av byggeheiser.

De er en totalleverandør av håndverkstjenester og entrepriser innen rehabilitering av eiendom med lange tradisjoner. Med historie og røtter helt tilbake til 1929 kjenner du garantert til noen av byggene Alliero har arbeidet med i Oslo-området.

Vi har snakket med Lars Birger Aasterud som er avdelingsleder for fornyelse, en avdeling som påtar seg store og små entrepriser innen rehabilitering og utbygging av eiendom. Det er halvannet år siden Alliero tok i bruk ISY ByggOffice, som er NoIS sin komplette løsning innen kalkulasjon og produksjonsoppfølging for byggebransjen.

- Vi kalkulerer både generalentrepriser, hovedentrepriser og totalentrepriser – og bruker ISY ByggOffice til alle kalkylene vi gjør. For totalentrepriser bygger vi egne beskrivelser, og har laget oss egne maler til dette. I hovedentrepriser og generalentrepriser importerer vi filene vi får og bruker ISY ByggOffice til å kalkulere eller sende ut forespørsler via ISY AnbudsWeb, forteller Aasterud.

Dere har brukt ISY ByggOffice en stund nå, hvordan fungerer det?
- For oss fungerer dette helt perfekt! Vi brukte litt ulike kalkylemetoder tidligere, gjerne Excel, og oppdaget flere ganger at vi hadde feil i kalkylene våre på grunn av en feil i en formel eller lignende. Den største forskjellen er at vi får et veldig
ryddig oppsett og en veldig ryddig kalkyle som er enkel å forstå. Vi har også en del småprosjekter hvor vi lager beskrivelsen selv før vi sender den over sammen med prisene til kundene våre, og de er veldig fornøyde med at de får gode og lett forståelige kalkyler fra oss.

Hvorfor lykkes dere med hva dere gjør i Alliero?
- Vi har gode, sunne prosjekter. Det er selvfølgelig takket være gode ansatte, men også bra systemer, spesielt gode kalkulasjonssystemer og prosjekt oppfølgingssystemer. Dette gjør at vi får god kontroll på både kalkyler og økonomien i prosjektene, noe som gjør at det blir enkelt å ha kontroll fra vi starter til vi overleverer det ferdige bygget.

Har dere noen utfordringer?
- Vi ønsker å være en av de reneste i bransjen og vi konkurrerer med andre aktører som ikke alltid følger alle lover og regler, så det er en utfordring for oss.

Er det noen prosjekter dere er ekstra stolte over for øyeblikket?
- Min avdeling har akkurat gjennomført et prosjekt for Oslofjord Varme, hvor vi har bygget en ny driftssentral for dem ute i Sandvika, et prosjekt som både byggherren og vi er veldig fornøyde med.

- Og så har vi jo en del fasadejobber i Oslo sentrum som vi er stolte av, legger Aasterud til.

Det er kanskje ikke så rart, Alliero har utført fasadearbeid på blant annet Akershus festning, Østbanehallen, Ekebergrestauranten, Mathallen, en rekke offentlige bygg, næringsbygg og bygårder i Oslo-området. At Alliero lykkes skyldes kanskje fokuset på både tradisjonelt godt håndverk og gode verktøy, inkludert IT-verktøy.

Kontakt oss
 

Nyheter

- av 310