Nyttige nyheter i ny versjon av TerraExplorer

Vår løsning for presentasjon, analyse og redigering av 3D-landskap, TerraExplorer Pro, har kommet med ny versjon. Versjon 7.4 inneholder flere tidsbesparende nyheter som raskere innlasting og navigering i store 3D-modeller. I tillegg kommer den nye versjonen med utvidet støtte av formater for BIM-modeller. Nyhetene gjør det enklere å visualisere utbyggingsprosjekter i 3D-modell.

Publisert: 2022-06-02

3D_Gløshaugen_660px.jpg


TerraExplorer Pro har en omfattende verktøykasse med analysefunksjoner og 3D-konstruksjonsfunksjoner for visualisering av prosjekter.

- Vår 3D-løsning kommer i den nye versjonen med enda bedre ytelse og flere nye verktøy for 3D-analyse og visualisering, sier Kjell Sandal, markedssjef for GIS og kommunal forvaltning i Norconsult Informasjonssystemer AS.

Raskere innlasting
En av de viktigste nyhetene er raskere innlasting og navigering. Et nytt 3D Mesh Layer-format (3DML) gir raskere innlasting og navigering i store 3D-modeller enn tidligere. 3DML-formatet er optimalisert for strømming av data fra server til klient i tillegg til å bruke lite minne. Dette gjør 3D-modellen lett å håndtere både for din maskin og i nettleseren ved bruk av TerraExplorer4Web.

Støtte for mange nye formater
Import av BIM-modeller har fått en oppgradering med støtte for import av flere versjoner av dataformatet IFC. Import av IFC støtter nå versjonene IFC 4, IFC4x1, IFC4x2, IFC4x3 og IFC2x3. Autodesk Revit FBX versjonene 6.0 - 7.5 er også støttet, med en ny mulighet for innlasting uten linje-elementer som reduserer kompleksitet.

Alle importerte BIM-modeller blir automatisk konvertert til 3DML-formatet som sikrer rask innlasting og knirkefri navigering. I tillegg kan man bruke det nye verktøyet Swipe Display Style for å enkelt se et tverrsnitt av BIM-modellen.

I den forbedrede utgaven av Swipe Layers-verktøyet kan du splitte visningen mellom to datasett uavhengig av dataformatet. Frys visningen for å sammenligne datasettene fra en hvilken som helst vinkel.

3D_SwipeLayers_660px.jpg
I Swipe Layers-verktøyet i TerraExplorer kan du nå splitte visningen mellom to datasett uavhengig av dataformatet.

- I tillegg har visning av arealplaner blitt oppgradert for raskere innlasting ved bruk av cachede WMS-tjenester. Vi gleder oss til å begeistre våre TerraExplorer-brukere med disse nyhetene i løsningen. Ta gjerne kontakt med oss for en demo, avslutter Sandal.

Profilbilde av Kjell Sandal
Kjell Sandal
Gruppeleder Marked - GIS og kommunal forvaltning
 

Nyheter

- av 310