Gjør deg klar til neste generasjons innsynsløsning

ISY WinMap GeoInnsyn har vært en pålitelig innsynsløsning for geodata for mange i en årrekke. Nå lanseres en helt ny versjon med fornyet arkitektur og et nytt og moderne brukergrensesnitt.

Publisert: 2021-04-29

ScanStockPhoto_image_394480 gullfisk_collage ISY WinMap GeoInnsyn_660px.jpg

– ISY WinMap GeoInnsyn har lenge vært en solid følgesvenn for kommuner og andre som forvalter geodata. Vi er veldig stolte av at vi nå lanserer en helt ny versjon. Vi har tatt det beste fra det velutprøvde og kombinert det med det kundene melder at de har behov for. Resultatet er en brukervennlig, rask og smidig innsynsløsning med mye funksjonalitet, sier Kjell Sandal, markedssjef for GIS og kommunal forvaltning i Norconsult Informasjonssystemer.

GeoInnsyn gir over 1.2 millioner innbyggere tilgang til nødvendig offentlig informasjon og brukes i tillegg til å forenkle og digitalisere komplekse samferdselsprosjekt til en verdi på nesten 15 milliarder kroner, holder rede på 45 000 gatelys, effektiviserer og forenkler oppmåling hos mer enn 450 000 innbyggere og bidrar til å sikre sikker drift av kraftproduksjon som dekker nesten 450 000 forbrukere, for å nevne noe.

Optimal kombinasjon av hyllevare og skreddersøm
– Den nye løsningen gjør det mulig for kunden å utvikle egne applikasjoner, og er samtidig enkel å benytte for alle brukere, for eksempel for innbyggere som vil finne informasjon om byggesaker og planarbeid i sitt område. Søkemuligheter, visning av egenskaper fra kartdata og dokumenter er forbedret, og analyser og beregninger gjøres på en enklere måte. Rett og slett en optimal kombinasjon av fiks ferdig hyllevare og skreddersøm, fortsetter Sandal.

Effektiviserer og demokratiserer
Ålesund kommune er blant de som har bistått som ressurs i utviklingen av den nye løsningen.

– Vi ønsker at innbyggere og politikere i større grad skal kunne hjelpe seg selv, og derfor var det avgjørende å utvikle et enkelt og godt verktøy. Løsningen har et demokratiserende element i seg, samtidig som det effektiviserer vårt arbeid. Istedenfor å måtte svare ut utallige henvendelser manuelt er informasjonen nå lett tilgjengelig i GeoInnsyn, og vi kan heller bruke vår tid og energi på å forbedre tjenestene, sier Knut Helge Skare, avdelingsleder for Geodata i Ålesund kommune.

Ålesund har lagt særlig vekt på at funksjonaliteten skal bli bedre uten at programmet blir for komplisert. I tillegg til brukervennlighet har også design og utseende fått et betydelig ansiktsløft, et ønske spilt inn av flere kunder.

– Fordelen med å ha med eksisterende kunder som Ålesund er at vi hele tiden kan få tilbakemelding på hva som kan bli bedre. Innspillene de har gitt gjennom prosessen har resultert i en løsning vi er fornøyde med og stolte av å lansere, men vi kommer også til å fortsette å utvikle og forbedre løsninger i tritt med utviklingen i behov i markedet, avslutter Sandal.


WEBINAR:

Bli med på webinar for en gjennomgang av ny og forbedret funksjonalitet i ISY WinMap GeoInnsyn!

Fredag 7. mai kl. 09.00-10.00: Les mer og meld deg på!

Profilbilde av Kjell Sandal
Kjell Sandal
Gruppeleder Marked - GIS og kommunal forvaltning
 

Nyheter

- av 310