Norgeskart.no er lansert i ny drakt

9. mars lanserte Kartverket sin mest populære tjeneste, Norgeskart.no, med nytt design og forbedret funksjonalitet. Vi takker Kartverket for et meget godt samarbeid under utvikling av løsningen.

Publisert: 2017-03-10

Visjonen for prosjektet var å lage en «State-of-the-art» kartløsning som skal være et utstillingsvindu for Kartverket sine tjenester og data.

Norgeskart.no er det mest detaljerte og oppdaterte norgeskartet som er tilgjengelig på nett. Kartdataene hentes rett fra Kartverkets databaser, som oppdateres ukentlig med flere tusen nye og endrede objekter, fra nye vegtraseer og elveløp til stier og hyttefelt.

Gjennom utviklingen har det vært stort fokus på brukeropplevelse og brukervennlighet. NoIS og Kartverket har hatt et tett samarbeid og brukerne sine tilbakemeldinger på gammel løsning har vært brukt for å sikre at brukerne sine behov blir dekt. Designet er tilpasset både mobil, nettbrett og pc.

Løsningen har fokus på hva brukeren kan finne ut eller gjøre ut fra det stedet han/hun har valgt i kartet. Noe av det du kan gjøre er å:

• Se eiendomsinformasjon
• Lage nødplakat
• Lage turkart
• Se stedsnavninformasjon
• Se og transformere koordinater

I tillegg til dette kan det nevnes at det er laget et nytt tegneverktøy som gir brukeren mulighet til å lage egne kart som kan deles med andre. Skal du ut på tur kan du markere traseen din i kartet og hente ut høydeprofilen. Og det er mye annet, bare gå inn på norgeskart.no og sjekk ut selv.

Norconsult Informasjonssystemer takker Kartverket for et meget godt samarbeid og gratulerer med en brukervennlig og innholdsrik kartløsning.

norgeskart.no

Profilbilde av Cathrine Marstein Engen
Cathrine Marstein Engen
Avdelingsleder GIS og kommunal forvaltning
 

Nyheter

- av 310