NoIS etablerre seg i Sverige

Norconsult Informasjonssystemer har overtatt det svenske selskapet Astando AB. Astando har 30 medarbeidere, og kontorer i Stockholm, Töreboda og Gøteborg. Selskapet endrer navn til Norconsult Astando AB, og blir en integrert del av Norconsult Informasjonssystemer.

Publisert: 2013-12-02

astando

Astando leverer IT-løsninger og konsulenttjenester innen GIS og intelligente transportløsninger (ITS), med kunder hovedsakelig innen offentlig sektor som kommuner, statlige myndigheter og trafikkselskaper. Selskapet har gjennom 13 år etablert seg som en sentral aktør i Sverige, med mange dyktige ressurser innen systemutvikling, grafisk design, interaksjonsdesign og prosjektledelse.

Med dette oppkjøpet vil NoIS styrke sin posisjon som en sentral leverandør av GIS-løsninger, spesielt med kompetanse innen veg- og transportsektoren. Vi vil i tillegg åpne opp det nordiske markedet ved at kompetanse og løsninger utvikles og benyttes på tvers av markeder. Sverige har kommet langt innen utvikling av intelligente transportløsninger, og vi ser et marked også for disse i Norge.

En av de mest populære løsningene fra Astando er sykkelreiseplanleggeren BillyBike. Bruk av sykkel som transportmiddel er langt mer utbredt i Sverige enn i Norge. I Norge er sykkelandelen under 5 %, mens i Sveige er den på 12 %. Med BillyBike kan du finne den beste og tryggeste sykkelruten dit du skal, og du kan få ruten vist på kartet over web, nett-brett eller mobil, eller som en utskrift på papir for de som fortsatt foretrekker dette. Det er vel på tide at vi nordmenn blir flinkere til å bruke sykkelen til andre ting enn Birkebeinerrittet.

 

Firma generell
 

Nyheter

- av 310