Digitalisering er nøkkelen til godt bærekraftsarbeid

Lønnsom bærekraft i prosjektene handler ofte om å ta de riktige valgene basert på store datamengder. Gode digitale verktøy er helt avgjørende. På neste ISYtalks deler vi digitaliseringsmuligheter med virksomheter som ønsker et løft i bærekraftsarbeidet.

Publisert: 2022-04-28 Sist oppdatert: 2022-05-02

Bærekraft_660px.jpg
Den 5. mai kl. 09.00-10.30 er det duket for den femte runden av ISYtalks – en livesending med seks korte og konsise innlegg med tema digitalisering og bærekraft.


Som leverandør av digitale løsninger innen planlegging, prosjektering, bygging og forvaltning av infrastruktur og eiendom, vil NoIS og noen av deres samarbeidspartnere i løpet av en og en halv time dele kompetanse og erfaringer som kan løfte bærekraftsarbeidet i deltagernes egne organisasjoner.

Digitalisering sikrer bedre samarbeid og innovasjon
Som et datterselskap av Norconsult, utvikler NoIS digitale løsninger på skuldrene av solid fagkompetanse. Denne digitaliseringen gir viktige effekter som økt samarbeid og innovasjon, noe som er sentralt når målet er å levere bærekraftige og samfunnsnyttige løsninger.

– Å sørge for bedre digitalisering, bærekraft og samarbeid er i kjernen av alt vi gjør som selskap. Ikke bare er det en viktig forutsetning for å kunne skape attraktive løsninger for våre kunder, men det er også et mål at løsningene våre skal gjøre samfunnet bedre. Nå ser vi frem til å dele flere av disse erfaringene under ISYtalks, sier Frode Tørresdal, bærekraftsansvarlig i NoIS.

Et eksempel Tørresdal trekker frem, som vil bli presentert under ISYtalks, er bruken av ISY Calcus til å beregne CO2 på lik linje som man gjør med økonomien.

– Vi hadde allerede en løsning for å beregne kostnader for materialer og arbeid i byggeprosjekter, men ønsket å tilby våre kunder en løsning som like lett beregnet CO2-ekvivalenter. Ved å regne på dette i en tidlig fase blir det enklere å ta de riktige avgjørelsene til riktig tid, noe som igjen gir gevinster for både miljøet og økonomien i prosjektet.

Videre satsning på bærekraft med Pure Logic
For å styrke posisjonen som leverandør av programvare og rådgivningstjenester innen bærekraft, overtok NoIS i 2022 Pure Logic. Ved hjelp av estimerings- og beslutningsteori, hjelper selskapet bedrifter med å ta valg som bidrar til både økonomisk og miljømessig bærekraft.

Gründer i Pure Logic, Andreas Saur Brandtsegg, er også en av fagekspertene som skal presentere under ISYtalks.

– Tidligere har det vært et for ensidig fokus på ressursbruk. Når man snakker om bærekraft er det minst like viktig å synliggjøre verdiskapningen. Hvis man bruker unødvendig mye ressurser på et tiltak som ikke monner, kunne pengene like så godt blitt brukt til et annet og mer bærekraftig formål, sier Brandtsegg, før han fortsetter:

– Derfor utvikler vi løsninger som lar bedrifter ta valg som maksimerer verdiskapningen med utgangspunkt i ressursene de bruker, og lar dem kvitte seg med ressursbruken som ikke skaper nok verdi.

Digitalisering og bærekraft – hånd i hånd
I tillegg til å utforske nye løsninger for lønnsom bærekraft, kommer ISYtalks til å gi et innblikk i temaer som bærekraftig arealplanlegging- og disponering, og effektiv bærekraftssertifisering med både CEEQUAL og BREEAM. Stiftelsen Terravera vil også presentere bruk av data, modeller og algoritmer som sikrer åpne verdikjeder, og synliggjør reell bærekraft.

– Etter flere runder med ISYtalks og gode tilbakemeldinger, ser vi frem til å ta for oss bærekraft og digitalisering. Dette er to områder som må sees i tett sammenheng, og hvor de aller fleste virksomheter har potensiale til å hente store gevinster. Hvordan man gjør nettopp det, er det vi skal snakke om den 5. mai, forteller Tørresdal.

Agenda og påmelding finner du på isytalks.no.

Velkommen!

Tidligere ISYtalks
Tidligere har ISYtalks tatt for seg veiforvaltning, energibransjen, samferdsel og byggebransjen. Disse ligger åpent tilgjengelig på NoIS sin YouTube-kanal.

Profilbilde av Merethe Wold Sagen
Merethe Wold Sagen
Markedskoordinator
 

Nyheter

- av 310