En sniktitt på fremtidens samferdsel

10. juni gikk historiens andre ISYtalks, denne gangen om digitalisering og samferdsel, av stabelen. Over 250 deltakere fulgte med live, men for de som gikk glipp av sendingen er det heldigvis ikke for sent å «snike i innovasjonskøen».

Publisert: 2021-06-17 Sist oppdatert: 2021-06-22

Samferdsel_660px_ISYtalks-logo.jpg

Tidligere i vår NoIS lanserte ISYtalks, en digital, gratis og åpent tilgjengelig arrangementsrekke som bygger på prinsippene fra det velkjente konseptet TED-talks. Forrige ukes arrangement var det andre i rekken, etter god suksess med digitalisering i byggebransjen som første tema.

– I vår verden handler digitalisering om effektivisering og bedre samhandling. I tillegg så har digitalisering et bærekraftselement, og i de store samferdselsprosjektene har det lenge vært voldsomme ambisjoner knyttet til digitalisering. Vi har fått være med på mange av de mest banebrytende prosjektene, og vi gleder oss over muligheten til å dele av det vi har lært, sier Ola Greiff Johnsen, direktør i Norconsult Informasjonssystemer.

Selv om mange fulgte arrangementet live, er det heldigvis også mulig å se sendingen i ettertid. Skal vi tro evalueringen fra arrangementet er det god grunn til å gjøre nettopp det. Overveldende åtti prosent av de som svarte på evalueringen var helt enig i at konseptet fungerte bra, og resterende tjue prosent var litt enig.

Greiff Johnsen utfordrer nå flere til å ta det store digitaliseringsskrittet.

– Selv om mange har kommet langt er det fortsatt behov for å utfordre viljen til å ta i bruk ny teknologi der ute. Gjennom ISYtalks viser vi på en konsis og engasjerende måte de store fordelene ved digitalisering. Jeg har stor tro på verdien av å dele erfaringer, og vi tilrettelegger for nettopp dette ved å dele av vår kunnskap og vise eksempler på bedrifter som har kommet langt, sier Greiff Johnsen. 

Tegningsløse vegprofiler på agendaen
Forretningsutvikler i NoIS Tor Olav Almås var blant foredragsholderne, og snakket om metoden som fjerner behovet for profiltegninger for vegprofiler ved hjelp av GIS og BIM.

– «Alle» har lenge snakket om å kombinere GIS og BIM, og vi har nå faktisk gjort det. Med integrasjon av GIS får man digitale fremstillinger der det tradisjonelt har vært et utall tegninger for hver tiende meter med vei. Det sier seg selv at det er enormt effektiviserende, og gir en langt bedre totaloversikt og diskusjonsgrunnlaget for alle involverte, sier Almås.

I tillegg var temaer som digital kommunikasjon med innbyggere, datadrevet beslutningsstøtte for å sikre optimal drift, 3D-beskrivelser, digitalisering av bærekraft og hvordan jobbe smartere med BIM på agendaen for arrangementet.

Her kan du se hele eller utvalgte foredrag fra arrangementet.

Profilbilde av Merethe Wold Sagen
Merethe Wold Sagen
Markedskoordinator
 

Nyheter

- av 310