- Jeg har stor tro på verdien av å dele erfaringer

Ola Greiff Johnsen, administrerende direktør i NoIS, har i år lansert selskapets eget TED Talk-konsept, ISYtalks, for å spre kunnskap om digitaliseringens muligheter. Tre bransjer har foreløpig vært på agendaen; bygg, samferdsel og energi.

Publisert: 2021-10-14 Sist oppdatert: 2021-12-14

_DSC6461-Edit_660px.jpg
Ola Greiff Johnsen, adm.dir. i NoIS, er stolt over at selskapet deler av sine
erfaringer på ISYtalksISYtalks er en digital konferanse som sendes direkte på YouTube. Sendingen varer i halvannen time og inneholder seks korte og engasjerende presenta-sjoner på rundt 10 minutter. Hver sending fokuserer på digitalisering i én bransje og i 2021 har NoIS fokusert på bygge-, samferdsel- og energibransjen.

- Gjennom ISYtalks skal vi vise frem de store fordelene ved digitalisering. Jeg har stor tro på verdien av å dele erfaringer, og vi tilrettelegger for nettopp dette ved å dele av vår kunnskap og vise eksempler på bedrifter som har kommet langt innen sin bransje, sier Greiff Johnsen.

Kunnskapsdeling kan åpne digitaliseringsporten for flere
Gjennom flere tiår har NoIS vært IT-leverandør innen flere ulike bransjer. Sammen med morselskapet Norconsult har de deltatt i mange av landets største prosjekter og fått både verdifull kompetanse og god innsikt i hvilke digitaliseringsløft som er foretatt.

- Målet vårt er at deltakerne skal få inspirasjon til å sette i gang prosjekter på egen arbeidsplass. Og jeg håper vi samtidig får synliggjort at vi står parate til hjelpe bedrifter med å sette sine digitale ambisjoner ut i livet, fortsetter Greiff Johnsen.

Presentasjonene på ISYtalks har vært varierte og spenner rundt temaer som blant annet maskinlæring, VR, digital kommunikasjon med innbyggere, 3D-beskrivelser, tegningsløse prosjekter, digitalisering av bærekraft, hvordan jobbe smartere med BIM og digital prosjektgjennomføring.

Suksessopskrift på digitale arrangement
Det har vært stor interesse for og gode tilbakemeldinger på formatet ISYtalks. Mange har fulgt livesendingene, men enda flere har sett opptak av sendingene som ligger åpent tilgjengelig på NoIS sin YouTube-kanal.

NoIS ønsker å fortsetter og spre kunnskap om digitaliseringsmuligheter. Neste år kommer det flere arrangementer med tidsaktuelle tema.

– Vi skal være med på å drive utviklingen på digitalisering, og jeg mener det er helt avgjørende for bedrifter ta i bruk ny teknologi. Digitalisering handler om bedre prosesser, økt produktivitet og samhandling. Fra vårt perspektiv er det også viktig å fokusere på digitalisering av en verdikjede, man blir best om man digitaliserer sammen. I tillegg handler dette om at bransjen må være attraktiv for nye generasjoner av ingeniører og da er bruk av nye teknologier og digitale verktøy viktig, avslutter Greiff Johnsen.

Profilbilde av Merethe Wold Sagen
Merethe Wold Sagen
Markedskoordinator
 

Nyheter

- av 310