IT- eventyr i NoIS

Hvordan er overgangen fra studie- til arbeidslivet? Mange nyutdannede er nok spente på om de vil finne en jobb hvor de både vil trives og utvikle seg videre i. Spørsmålene er mange; duger jeg, hvordan er det å jobbe med erfarne kollegaer og blir jeg overlatt til meg selv?

Publisert: 2020-10-20 Sist oppdatert: 2021-01-26

Julie Schick_660px.jpg
Julie Schick jobber som rådgiver i avdeling Fundator i NoIS og har skrevet noen ord om hvordan det er å gå fra studie-til arbeidslivet i NoIS.

Fra IT-studier til «Frontend-ninja»

Jeg hadde nylig fullført studie innen Frontend Utvikling på Noroff School of Technology and Digital Media da jeg begynte å lete etter stedet å fortsette min reise i IT-verden. Jeg ønsker å få bruke den ferske kunnskapen jeg har, utvikle meg og vokse i takt med en bransje i konstant endring. Annonsen fra Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) hvor de søkte etter en «Frontend-ninja» gjorde meg veldig interessert. En stor, stabil arbeidsgiver med mange spennende oppdrag føltes som det optimale stedet å søke.

Stemmer førsteinntrykket?

Hvor nervøs jeg enn måtte ha vært foran intervju og oppstart, har kollegene mine gjort det hele til en positiv opplevelse. Selv i disse koronatider, ordnet NoIS med oppstart med det samme, og allerede første uka var jeg i gang og involvert i spennende prosjekter. Det er nok å gjøre, og herlig å kjenne at de satser og tror på deg fra start. 

Kan jeg nok?

Et av prosjektene jeg er involvert i så langt er utvikling av en ny applikasjon for kontroll av vei for Statens Vegvesen. Der jobber jeg i et team og har hovedsakelig Frontend-oppgaver i React Native, noe jeg ikke hadde vært borti tidligere. Det er mye nytt å sette seg inn i, men heldigvis har NoIS stort fokus på egenlæring og har budsjettert 10% av tiden vår til dette. Det sitter enda litt langt inne å spørre kolleger om enkelte ting, men det hjelper mye å se at de også må google for å finne svaret av og til.

En av gjengen

Inntrykket jeg hadde da jeg søkte har jeg fått bekreftet fra dag en - og det sosiale har overrasket meg ekstra positivt. Daglig quiz - på kontoret eller via video, ut å spise sammen (i mindre grupper) og god latter i lunsjen har jeg på kort tid rukket å ta del i. Og det er ingen tvil om at jeg ser frem til pandemifrie tider når jeg hører kollegene prate varmt om den årlige firmaturen i inn- og utland, samt kick-off som tydeligvis er årets store fest.

Jeg er fortsatt ny, men allerede er jeg stolt av å få være en del av et så supert team og glad for at jeg kan glede meg til jobb, bli utfordret daglig og samtidig ha det gøy på veien. Jeg tror ikke man kan ønske seg mer. For et skikkelig IT-eventyr vet i alle fall jeg hvor min vei går, og sånn håper og tror jeg det vil være for alle som er så heldige å komme til oss.


Julie Schick, rådgiver innen systemutvikling i NoIS

 

Kontakt oss
 

Nyheter

- av 310