Nominert til internasjonal teknologipris for ISY Prosjekt

Sammen med Norconsult og AF Gruppen er NoIS nominert til den internasjonale prisen AEC Excellence Awards 2020 for banebrytende digital informasjonsflyt med innsynsløsningen ISY Prosjekt i Nye Veier-prosjektet E39 Kristiansand vest – Mandal øst.

Publisert: 2020-09-29 Sist oppdatert: 2021-01-28

ISY Prosjekt - E39_med ramme.jpg
ISY Prosjekt er på vei til å bli en ny standard for digital informasjonsflyt i store samferdselprosjekter.

Banebrytende innovasjon

I kontrakten for E39 Kristiansand vest – Mandal øst stilte byggherre Nye Veier meget høye krav til digital leveranse av all relevant prosjektinformasjon. Dette førte til banebrytende innovasjon, der totalentreprenør AF Gruppen, rådgiver Norconsult og Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) etablerte en helt ny standard for digital informasjonsflyt i store samferdselsprosjekter.

– Digitalisering er et av Norconsults tre strategiske satsingsområder, og det er derfor utrolig gøy at vi så til de grader legges merke til på dette feltet, langt utenfor Norges grenser. Tilfanget av gode prosjekter internasjonalt er omfattende, så vi er meget stolte over å være en av finalistene til denne prestisjetunge prisen, sier Gjermund Dahl, BIM-strateg innen Samferdsel i Norconsult.

I oktober ble vi kåret til vinner i vår kategori. Les mer om dette her.

Kan hente ut digitale rapporter med nær sanntidskvalitet

Nye Veier stilte blant annet krav til en helt ny innsynsmodell, der alle data opparbeidet i prosjektet skulle være tilgjengelig. Med potensielt 700 fagmodeller og 300 000 dokumenter i prosjektet, ville det være umulig å navigere i så store mengder informasjon med en tradisjonell tilnærming. Derfor måtte AF Gruppen, NoIS og Norconsult tenke helt nytt.

Gruppen valgte NoIS sin skybaserte dataplattform, ISY Prosjekt, og videreutviklet denne for å løse kravene som Nye Veier stilte. ISY Prosjekt er en helhetlig prosjektstyrings- og innsynsløsning som sikrer automatisert dataflyt for kontinuerlig oppdatering av data, med sterkt fokus på struktur og datakvalitet som muliggjør smarte filter for enkel tilgang til ønsket informasjon og detaljer.

Som et resultat kan byggherre, prosjekterende og entreprenører hente ut digitale rapporter, modelldetaljer, statuser og annen viktig informasjon med nær sanntidskvalitet - for å følge opp alt fra risiko, fremdrift, HMS og modeller, til dokumentasjon og FDV-informasjon (forvaltning, drift og vedlikehold). Informasjonen kan hentes ut på kontoret, på brakken samt på byggeplass, både online og offline.

- Vi har hatt et tett og godt samarbeid med AF Gruppen, Norconsult og byggherre Nye Veier i utviklingen av ISY Prosjekt. Nå videreutvikler vi løsningen og har en klar ambisjon om å etablere ISY Prosjekt som en foretrukket samhandlingsløsning for samferdsels- og byggeprosjekter, sier Øyvind Jensen, produkteier i NoIS.

I konkurranse med prosjekter fra hele verden

Totalt er 260 prosjekter fra 35 land nominert til AEC Excellence Awards 2020 i de tre kategoriene Building Design, Construction og Infrastructure, som igjen er delt inn i de tre kategoriene store, mellomstore og små prosjekter. Finaleplassen til samarbeidsgruppen Norconsult, NoIS og AF Gruppen gjelder i kategorien mellomstore infrastrukturprosjekter. Vinnerne offentliggjøres i oktober.

Profilbilde av Øyvind Norvald Jensen
Øyvind Norvald Jensen
Fagspesialist
 

Nyheter

- av 310