Tar i bruk alt-i-ett-løsning for eiendomsforvaltning i skyen

Innlandet fylkeskommune forvalter en eiendomsmasse på mer enn 400.000 kvadratmeter, hvor de er avhengige av å samkjøre alt av renhold, drift og vedlikehold. Nå skal de effektivisere forvaltningen med en alt-i-ett-løsning.

Publisert: 2022-05-02

Lillehammer vgs_660px.jpg
Lillehammer v.g.s. avd. Nord har nylig tatt i bruk et nybygg for tømrerfag


Som en stor, fylkeskommunal eiendomsforvalter er Innlandet fylkeskommune lovpålagt å ha et system som håndterer driften av den 400.000 kvadratmeter store eiendomsmassen. Sammenslåingen av Oppland og Hedmark ga fylkeskommunen anledning til å tenke nytt.

– Vi fikk mulighet til å ta et skritt tilbake og se for oss hvordan vi hadde gjort det hvis vi skulle startet med blanke ark. Vi hadde tre systemer, som vi gjerne skulle kombinert inn i ett, sier Bjørn Helge Johansen, fagansvarlig for seksjonen drift og vedlikehold i Innlandet fylkeskommune.

Nå har de satset på å ta i bruk en alt-i-ett-løsning som inkluderer renhold, prosjektstyring og FDV (forvaltning, drift og vedlikehold). Etter at de utlyste oppdraget i 2021, ble det klart at det var NoIS som skulle levere det nye systemet.

– Innlandet fylkeskommune ønsket et helhetlig system, og gjennom programmet ISY Eiendom hadde vi allerede de fleste av byggeklossene de trengte. Nå er vi i full gang med å sy sammen de forskjellige modulene til en videreutviklet versjon av ISY Eiendom. I prosessen samarbeider vi tett med Innlandet fylkeskommune for å ivareta de ansattes behov og ønsker i det nye systemet, forteller Endre Nørstebø Lykke, produkteier for ISY Eiendom i NoIS.

Rapportering og budsjettering med et tastetrykk
Det nye systemet skal gi Innlandet fylkeskommune et helhetlig bilde av eiendomsmassen – hva som må gjøres, hva som har blitt gjort, og hvor mye som brukes av tid og ressurser.

Det lar blant annet renholdspersonellet forholde seg til detaljerte etasje- og renholdsplaner, og kvittere ut rommene underveis i arbeidet med en iPad.

– Renhold er en av våre største utgiftsposter i eiendomsdriften. Derfor er det viktig at vi har god kontroll over hvordan ressursene brukes, forklarer Johansen.

Eiendomsforvaltningens himmelfart
I tillegg til å levere et helhetlig system for eiendomsforvaltningen, var det et krav fra Innlandet fylkeskommune at systemet skulle håndteres i et skymiljø. NoIS fikk også i oppgave å sørge for at det nye systemet kan integreres mot andre programmer som fylkeskommunen bruker i dag.

– Det er et komplekst forretningssystem som nå skal opp i skyen, og vi legger ned mye innsats i å konvertere de nye modulene til et skymiljø. På dette området har det vært særlig inspirerende å jobbe med Innlandet fylkeskommune, for her har de utfordret oss på upløyd mark, forteller Lykke.

Profilbilde av Endre Nørstebø Lykke
Endre Nørstebø Lykke
Sivilingeniør / Senior systemkonsulent
 

Nyheter

- av 310