Norconsult vant internasjonal BIM-pris i USA

Med det papirløse vannkraftprosjektet Vamma 12, vant Norconsult en internasjonal BIM-pris under AEC Excellence Awards i USA.

Publisert: 2016-11-18 Sist oppdatert: 2016-11-24

162 prosjekter fra 29 ulike land var nominert til AEC Excellence Awards som ble delt ut under konferansen Autodesk University i Las Vegas. Vamma 12-prosjektet var nominert i kategorien «Energy and Natural Resources». Norconsult mottok prisen for innovativ bruk av teknologi i prosjektet. Frode Tørresdal, Marius Jablonskis og Kristoffer Bugge fra Norconsult var til stede i Las Vegas og mottok prisen på vegne av selskapet.

Internasjonal anerkjennelse for målrettet satsing på BIM

– Denne prisen er en anerkjennelse av Norconsults målrettede satsning på BIM, og selskapets ønske om å stadig flytte grenser, utfordre etablerte sannheter og tørre å gå nye veier. Å bli sett på som en innovasjonsleder og motta denne anerkjennelsen fra det internasjonale BIM-miljøet betyr svært mye for oss, og inspirerer til videre arbeid, sier Jablonskis og fortsetter:

– Vi er takknemlige for det gode og inspirerende samarbeidet vi har med vår oppdragsgiver Hafslund og entreprenør AF Gruppen, og for tilliten de har vist oss i prosjektet. Vamma 12-prosjektet viser hva man kan oppnå gjennom tett, tverrfaglig samarbeid, sier Jablonskis.

Jablonskis og Bugge holdt foredrag om både Vamma-prosjektet og om papirløse prosjekter på konferansen Autodesk University, både for mindre grupper og større forsamlinger.

Norconsult med komplett prosjektering på Vamma

Vamma 12-prosjektet er for tiden under oppføring i Skiptvedt kommune i Østfold. Prosjektet gjennomføres i sin helhet basert på BIM (Building Information Modelling). Det leveres ikke tegninger til byggeplassen, men oppdaterte digitale modeller med all informasjon som trengs for å bygge anlegget. BIM sikrer kvaliteten på tvers i prosjektet og gir blant annet full innsikt i hvordan det ferdige prosjektet blir, muliggjør løpende samkjøring av alle fag og kollisjonskontroller, reduserer feil i utførelsen og gir automatisert mengdekontroll som også gir god kostnads- og fremdriftskontroll.

Norconsult har ansvar for den komplette prosjekteringen i prosjektet, og har utarbeidet forespørsler for fagene bygg, maskin og elektro. I tillegg er Norconsults fagspesialister innen arkitektur, lavspent-elektro, vann og avløp, VVS, CFD-analyse, bygningsfysikk, geoteknikk og ingeniørgeologi involvert i prosjektet. Oppdragsgiver er Hafslund, og entreprenør er AF Gruppen.

Dette er AEC Excellence Awards

  • AEC Excellence Awards er en internasjonal konkurranse med 162 innsendte bidrag fra totalt 29 land.
  • Norconsults vinnerbidrag, Vamma 12, tilhører klassen infrastrukturprosjekter (Infrastructure) og Energi og naturressurser (Energy and Natural Resources).
  • Prisen ble delt ut natt til 17. november (norsk tid) på den internasjonale konferansen Autodesk University i Las Vegas, USA.

Les mer om AEC Excellence Awards her.

Les mer om Norconsult og Vamma på AEC Excellence Awards sine hjemmeisder her.
 

Norconsult vant pris under den internasjonale AEC Excellence Awards i USA for det papirløse vannkraftprosjektet Vamma 12. Glade Norconsultere mottok prisen. Fra venstre: Marius Jablonskis, Kristoffer Bugge og Frode Tørresdal. (Foto: Autodesk).

Profilbilde av Frode Tørresdal
Frode Tørresdal
Utviklingssjef BIM og Konstruksjon
 

Nyheter

- av 310