Kommunal sykkelplanlegger fra Norconsult Astando

Sykkelplanleggeren BillyBike hjelper syklisten med å finne sikreste eller raskeste sykkelvei. Norconsult Astando AB har levert sykkelplanleggeren til blant annet byene Stockholm og Karlstad. Nå kan alle kommuner bestille sin egen sykkelplanlegger.

Publisert: 2013-10-20

BillyBikes styrke

BillyBike er spesielt tilpasset for å møte syklistens behov og bruker sykkelstier og sykkelveger for å beregne sykkelturen. Ruten presenteres både i kart og som en veibeskrivelse. Start, slutt og viapunkter angis enten ved å legge inn adresser eller ved at en nål plasseres i kartet. BillyBike viser hvor lang sykkelturen blir, hvor mye av ruten som går på sykkelveg og hvor lang tid det tar med en gitt hastighet. Sykkelplanleggeren kan også benyttes på din smarttelefon.

sykkel

Send sykkelruten på e-post

Ved hjelp av linkfunksjon i planleggeren kan du enkelt sende en planlagt rute på e-post og den som mottar e-posten vil automatisk få opp ruten i BillyBike.

Interessepunkter i kartet

For en syklist er det ikke bare interessant å vite sykkelruten men også å få informasjon om hvor det er badeplasser, lekeplasser, toaletter, friområder, sykkelparkering eller severdigheter. Alt dette kan etableres i løsningen.

Tilbakemeldinger fra publikum

BillyBike inneholder funksjoner for å samle inn tilbakemeldinger og ønsker fra publikum. Ved å dra ut en nål i kartet kan brukeren gi tilbakemeldinger på sykkelplanleggerens veivalg, informasjon i kartet, hull i vegbanen eller annet som bør rettes opp langs sykkelruten.

Tilbakemeldingene blir knyttet til vegnettet og kan dermed enkelt visualiseres i et kart hos f.eks en saksbehandler i kommunen. En sykkelplanlegger inspi-rerer til økt sykling siden den viser hvor du finner de gode sykkelrutene - og bidrar til bedre miljø og folkehelse.

Si fra om du vil vite mer eller prøv Billy-Bike for Stocholm by på http://cykla.stockholm.se/

 

Profilbilde av Kjell Sandal
Kjell Sandal
Gruppeleder Marked - GIS og kommunal forvaltning
 

Nyheter

- av 310